La data de 9 iulie a.c., poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa şi ai Poliţiei Staţiunii Târgu Ocna, însoţiţi de poliţişti locali dar şi personal silvic au acţionat pe linia combaterii delictelor silvice şi pentru prevenirea răspândirii COVID 19.

Astfel, în cadrul acţiunii, au fost legitimate 151 de persoane, verificate 29 de vehicule, 3 atelaje hipo, 2 locuri de agrement şi 3 terase.

Cu ocazia acestor verificări, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.215 lei. Totodată, au fost confiscaţi 4,05 mc material lemnos, fiind întocmit şi un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

Exemplu: a fost depistat în flagrant un bărbat de 44 ani, din comuna Agăş, după ce a tăiat ilegal şi sustras doi arbori, esenţă răşinoase, specia molid, din fondul forestier care aparţine U.A.T Agăş.

Materialul lemnos rezultat cu un volum de 2,52 mc, în valoare de 863 lei, a fost confiscat şi predat în custodie reprezentanţilor U.A.T. Agăş.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)