Grupul Interagro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, patronul echipei de fotbal Astra Giurgiu, a redeschis de curând fabrica de îngrășăminte agricole Donau Chem Turnu Măgurele după o perioadă de 5 ani în care activitatea a fost suspendată, iar până spre toamnă va mai deschide alte două unități chimice, notează economica.net.

Vestea bună pentru băcăuani și implicit pentru oneștenii care au lucrat în trecut pe Platforma Petrochimică Borzești și se află în căutarea unui loc de muncă în domeniu mai aproape de casă este că printre cele două unități chimice parte a Grupului Interagro ce se vor deschide până la sfârșitul anului se numără și ROM Fertilizers Bacău.

“Programul de redeschidere a fabricilor de îngrășăminte operate în România va continua în ritm accelerat, până la sfârșitul acestei toamne urmând a începe activitatea la Azochim(fosta Ga Pro Co) Săvinești și ROM Fertilizers (fosta Amurco și Sofert) Bacău, unități la care recrutările de personal deja au început”, mai scrie sursa citată.

În 2013, înainte de a intra în faliment, din cauza dificultăților financiare grave cu care s-a confruntat odată cu majorarea prețului la gaze naturale, fostul combinat chimic Amurco avea 425 de salariați.

Redeschiderea fostului combinat chimic băcăuan Amurco fusese inițial anunțată pentru sfârșitul anului trecut.

Interagro este unul din cei mai mari actori agroindustriali integraţi ai României,  operând şase fabrici de îngrăşăminte şi peste 47.000 de ha de teren agricol. Deţine şi operează, de asemenea, fabrici de procesare produse agricole şi investeşte constant în turism şi sport.