La data de 9 iulie a.c., în jurul orei 17.00, o patrulă pedestră a Secţiei 2 Poliţie Bacău, cu sprijinul jandarmilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bacău, în timp ce executau serviciul în zona Pieţei Centrale din municipiul Bacău, s-a sesizat cu privire la faptul că o persoană în stare de ebrietate tulbură liniştea publică.

Întrucât persoana în cauză manifesta un comportament agresiv şi a refuzat să se legitimeze, poliţiştii au solicitat şi prezenţa patrulei auto, iar persoana în cauză a fost condusă la secţia de poliţie în vederea identificării şi luării măsurilor legale. Anterior momentului urcării în autoturism, cu ocazia controlului corporal, asupra persoanei a fost găsit un cuţit tip briceag, cu lama de 9 cm şi mânerul de 11 cm lungime.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de bărbatul de 50 ani, din Bacău, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase.

Totodată, faţă de bărbatul în cauză s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 1000 lei, conform prevederilor art. 2, pct. 23, 24 şi 31 din Legea nr. 61 din 1991. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)