La data de 19 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au confiscat valoric peste 45.000 de lei în cadrul unei acţiuni organizate pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale din domeniul forestier. La activităţi a participat şi un reprezentant al Gărzii Forestiere.

Poliţiştii au acţionat pe raza comunelor Căiuţi şi Livezi, ocazie cu care, la o societate de profil, au efectuat o comparare între stocurile faptice şi cele scriptice prin măsurarea efectivă. Astfel, s-a constatat că în perioada 1 martie – 18 septembrie a.c., de la societatea în cauză, au fost expediaţi 53,33 mc cherestea esenţă răşinoase, stejar şi tei, fără documente legale de provenienţă. Poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 15.000 lei şi au confiscat suma de 46.430 lei, reprezentând contravaloarea cantităţii de 53,33 mc cherestea de esenţe diferite.

Activităţile pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale din domeniul forestier vor continua şi în perioada următoare fiind vizat întregul judeţ. (sursa: IPJ Bacău; foto: arhivă)