Un tânăr de 22 de ani, din Bacău, a fost trimis în judecată şi condamnat, fiind acuzat că l-a şantajat pe administratorul unei benzinării din oraş, după ce a găsit pe rafturi un baton de ciocolată expirat, scrie adevarul.ro.

Venit cu un grup de prieteni într-o benzinărie de pe Prelungirea Bradului, din Bacău, Costeluş Catola (22 ani), a descoperit pe raftul de dulciuri un produs expirat de o săptămână.

Bărbatul a făcut mai multe fotografii şi filmuleţe, cerând angajatului benzinăriei să comunice administratorului că, dacă nu vrea să publice pe Facebook imaginile cu produsul expirat şi să anunţe Protecţia Consumatorului, să îl contacteze urgent.

Ulterior, la telefon, tânărul a solicitat administratorului benzinăriei suma de 5.000 de euro. Timp de trei zile, tânărul l-a contactat în repetate rânduri pe administrator. La un moment dat, văzând că nu reuşeste să obţină banii, a încercat să mai lase din ”preț”, însă a fost reclamat la Politie. După ce a aflat că poliţia se află pe urmele sale, tânărul l-a contactat pe administratorul benzinăriei şi l-a anunţat că, de fapt, a fost o glumă şi că nu doreşte nicio sumă de bani.

Pus sub acuzaţia de şantaj şi în faţa probelor evidente, tânărul şi-a recunoscut faptele, solicitând să fie judecat prin procedura simplificată a acordului de recunoaştere. Judecătoria Bacău a dispus condamnarea sa la 2 ani de închisoare cu suspendare şi l-a obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii. Judecătorii au arătat, în motivare, că în situaţia în care a găsit un produs expirat, tânărul avea obligaţia să se adreseze instituţiilor statului, nu să apeleze la o soluţie ilicită pentru a obţine o sumă de bani de pe urma neregulii constatate. (foto: arhivă)

Articolul integral AICI