Compania Regională de Apă Bacău (CRAB) a notificat Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Tg. Trotuș cu privire la consecințele pe care le va suporta ca urmare a neplății debitelor restante.

Astfel, locuitorii comunei care sunt deserviți de punctele de consum Tg. Trotuș și Viișoara riscă să rămâne fără apă potabilă, CRAB avansând și un termen: 4 februarie 2019.

UAT Tg. Trotuș figurează cu facturi emise și neîncasate în valoare de 93.561 de lei, dintre care 71.421 pentru punctul de consum Tg. Trotuș și 22.144 de lei pentru punctul de consum Viișoara.

“Ne exprimăm regretul pentru apariția acestei situații neplăcute, dar suntem nevoiți să luăm această măsură, întrucât conform eșalonării aprobate înregistrată la SC CRAB SA  cu nr. 1843/06.03.2018 – nerespectată, UAT Tg. Trotuș nu a achitat contravaloarea ratelor aferente lunilor noiembrie și decembrie 2018, în valoare de 50.052 lei”, se arată în notificarea CRAB.

Primarul comunei Târgu Trotuș, Adrian Forcoș, a făcut un apel către cei care au restanțe la plata apei să vină să achite facturile, aceasta fiind singura posibilitate pentru ieșirea din impas.