Miercuri, 23 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au aplicat sancţiuni contravenţionale de 25.000 lei şi au confiscat 1.480 de ţigarete, în urma unei acţiuni de verificare a operatorilor economici din domeniul comercializării băuturilor alcoolice şi a produselor din tutun, de pe raza judeţului Bacău.

Una din priorităţile poliţiştilor este supravegherea legalităţii actelor de comerţ ale operatorilor economici şi totodată protecţia cetăţenilor împotriva celor care nu respectă normele legale privind comercializarea băuturilor alcoolice şi a produselor din tutun.

La data de 23 ianuarie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au desfăşurat o acţiune de verificare a operatorilor economici de pe raza judeţului Bacău penrtu prevenirea şi combaterea activităţilor ilicite din domeniul comercializării băuturilor alcoolice şi a produselor din tutun.

În cadrul acţiunii au fost verificaţi 12 operatori economici care îşi desfăşoară activitatea în domeniul vizat, ocazie cu care au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de 25.500 de lei.

De asemenea, poliţiştii au descoperit şi confiscate suma de 974 de lei, numerar nejustificat, circa 400 de lei, contravaloare băuturi alcoolice comercializate fără documente legale şi 1.480 de ţigarete.

Exemplu:

Poliţiştii au efectuat control la o societate comercială din comuna Parava, ocazie cu care au fost identificate băuturi alcoolice fără documente de provenienţă, precum şi 1.340 de ţigarete netimbrate. Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, fiind confiscate, totodată, băuturile alcoolice şi ţigaretele.

Sursa: IPJ Bacău