În perioada 15-30 iulie 2019, municipiul Onești va găzdui “Cupa Onești” la minifotbal, competiție la care vor putea lua parte toți jucătorii neprofesioniști din oraș – care nu sunt legitimați la ligile I, a II-a și a III-a – cu vârsta minimă de 18 ani.

În Onești a mai avut loc o astfel de competiție, mai mulți ani la rând, printre participanți numărându-se la un moment dat chiar și mai mulți jucători ai prim-divizionarei FC Onești, în frunte cu golgeterul Ionel Iriza.

Jocurile se desfășurau pe terenul Carom din incinta Complexului Sportiv Municipal, multe dintre ele în nocturnă, și erau intens mediatizate, chiar și ProTV difuzând o știre despre competiția de la Onești. În primii ani, se ajunsese la un număr record de echipe participante, fiind reprezentate multe localități din împrejurimile Oneștiului, apoi interesul față de competiție a scăzut treptat, până când s-a decis abandonarea ei.

De pe bitum, pe iarbă

De această dată, gazda întrecerii va fi stadionul Energia – meciurile se vor disputa așadar pe iarbă – iar jucătorii profesioniști nu vor avea drept de participare. Vor fi însă pe teren foști fotbaliști profesioniști, precum Edy Tismănaru – fiul fostului fotbalist băcăuan Puiu Tismănaru, și multe alte nume cunoscute în fotbalul oneștean.

Potrivit regulamentului, lotul fiecărei echipe va fi alcătuit din maxim 15 jucători – se va juca în sistem 9 contra 9 – iar înscrierile se pot face la numărul de telefon 0744.568.930 – persoană de contact Vasilică Tufă. (sursa foto: captură onestionline.ro)

CONSULTĂ REGULAMENTUL COMPETIȚIEI AICI