Obișnuitele întârzieri care se produc în mod obișnuit pe șantierele de infrastructură din țară nu sunt valabile și în cazul lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Bacău, unde constructorul – firmele omului de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu – este chiar cu un pas înainte.

Cu ocazia unei vizite efectuate, zilele trecute, pe șantierul variantei ocolitoare a Bacăului, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a declarat mulțumit de stadiul lucrărilor.

“Perioada de proiectare trebuia să se termine pe 24 iulie. Iată că noi astăzi avem stadiu fizic de execuție de 30%”, a declarat ministrul Cuc.

Varianta Ocolitoare Bacău este parte integrantă a Autostrăzii „Moldova”. Ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat pe 8 martie 2019, acestea fiind executate de asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL. Contractul atribuit în urma licitației are o valoare de 668,3 milioane lei (aprox. 144 milioane de euro) fără TVA și prevede proiectarea și execuția a 30,8 km de drum național, din care 16,269 km în profil de autostradă. Durata contractului este de 36 de luni, dintre care 6 luni proiectarea și 30 de luni perioada de execuție, cu o perioadă de garanție de 84 de luni de la data finalizării acestora. (sursa foto: DRDP Iași)