Jandarmii din cadrul unui echipaj de ordine şi siguranţă publică din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău, în timp ce executau la sfârșitul săptămânii trecute o acţiune ce viza prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, au surprins în flagrant, pe râul Trotuș, în zona oraşului Comăneşti, două persoane care pescuiau cu ajutorul unor unelte interzise de lege (vârşe).

Persoanele au fost interceptate şi identificate, constatându-se că este vorba despre Dan A. de 45 de ani şi Costel V. de 45 ani din oraşul Comăneşti, care foloseau la pescuit două vârşe, unelte a căror deţinere şi folosire sunt interzise, notează ziarulevenimentul.ro. Asupra celor doi bărbați s-a găsit şi cantitatea de 9 kilograme de peşte viu, diferite specii.

„În cauză jandarmii au întocmit pe numele făptuitorilor dosare cu acte de constatare sub aspectul comiterii unor fapte susceptibile infracţiunilor de deţinere fără documente legale a peştelui precum şi deţinere sau folosire la pescuit, de către persoane neautorizate, a unor unelte interzise de lege, infracţiuni prevăzute de O.U.G 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura”, a declarat plt. Alexandra Dănculea, ofițer relații pubșice IJJ Bacău.

Dosarul a fost înaintat organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor şi aplicării măsurilor legale. Peştele a fost redat de către jandarmi mediului natural.

Sursa foto: ziarulevenimentul.ro