Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis COD ROȘU de temperaturi extreme, care vor atinge în unele zone chiar și 44 de grade, provocând un disconfort termic deosebit de accentuat.

CODUL ROȘU este emis pentru ziua de sâmbătă, 1 iulie, în intervalul orar 10.00 – 21.00, iar în județul Bacău este valabil pentru zonele joase de relief.

“Sâmbătă, 1 iulie, în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Galați, Brăila, Vaslui și Iași, precum și în municipiul București și în zona joasă de relief a județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău și Neamț, se vor înregistra temperaturi maxime extreme comparabile cu recordurile absolute ale perioadei, situate frecvent între 38 și 41 de grade, iar în sudul Olteniei și al Munteniei valorile termice vor urca spre 42…44 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa frecvent, după-amiaza, între 82 și 84 de unități, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat”, se arată într-un comunicat al ANM.