Dacă cele două suspecte principale – mamă și fiică – ale înscenării de jaf de la casa de amanet de pe Calea Mărășești, din Onești, au primit mandate de arestare pentru 30 de zile, în jurul prejudiciului creat de cele două femei rămân încă multe semne de întrebare.
Procurorul de caz a declarat pentru un post de televiziune că prejudiciul ar fi de 801.502 de lei (aproximativ 180.000 de euro) – după cum a reclamat chiar persoana juridică vătămată, însă prin anumite cercuri se vorbește că de fapt cele două femei ar fi dat un “tun” mult mai mare, de fapt aproape dublu.
De altfel, anchetatorii spun că înainte de comiterea jafului, angajata casei de amanet și-ar fi însușit din gestiune bijuterii în valoare de aproximativ 400.000 de lei.
“Eu știu de un prejudiciu mult mai mare, de 15 miliarde de lei vechi. Nu se face publică această informație pentru a nu panica și mai tare lumea, mă refer la clienții casei de amanet care au de recuperat bijuteriile lăsate acolo”, susține o funcționară din cadrul instituției bancare cu care lucrează, de regulă, casa de amanet jefuită la începutul lunii, care a mai precizat că o cunoștea pe angajata care ar fi înscenat jaful.
Sunt însă și voci care susțin că prejudiciul reclamat este exagerat de mare.
“Am îndoieli că o casă de amanet atât de mică, de câțiva metri pătrați, care pe deasupra nici nu este amplasată într-o poziție centrală, fiind prea puțin vizibilă pentru cei care nu știu de existența ei, poate avea un astfel de depozit de bijuterii din aur”, a constatat un jurnalist de investigații.
Cele două femei care ar fi comis jaful de la casa de amanet de pe Calea Mărășești – mamă și fiică – erau cunoscute în comuna Bârsănești, unde domiciliază, ca făcând parte dintr-o familie liniștită, la locul ei. Mama (60 de ani) a lucrat toată viața ca croitoreasă, iar acum era pensionară. Fata acesteia (38 de ani) este măritată, are o fetiță și lucre la casa de amanet de aproape 6 ani.