Pasajul subteran de la intrarea în Bacău dinspre Onești, care a fost dat în folosință în urmă cu cinci ani, fiind construit în timpul Administrației Stavarache, va intra în lucru începând de luni, 3 iulie.

Cât timp vor fi efectuate lucrările de întreținere, în perioada 3 iulie – 8 iulie, traficul auto va fi restricționat în pasaj, urmând a se circula doar ziua. În rest, în fiecare din zilele în care se va lucra, în intervalul orar 21.00 – 05.00, circulația rutieră prin pasajul subteran va fi închisă.

Rutele alternative indicate în orele în care Pasajul Subteran “Ștefan Gușe” va fi închis sunt: Pasajul Mărgineni, Pasajul Letea, pe străzile Arcadie Șeptilici, Abatorului, Constanței sau pe trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Tolstoi.

Pasajul rutier de la ieșirea din Bacău către Onești a fost inaugurat în urmă cu cinci ani, fiind realizat din fonduri ale Uniunii Europene, ale Guvernului României și confinanțare din bugetul local. Pasajul are o lungime de 300 de metri, din care 86,70 metri reprezintă pasajul rutier subteran propriu-zis. Proiectul a avut o valoare de 30.765.172 lei.