Un pompier aflat în timpul liber, a prevenit, duminică după-amiază, producerea unui incendiu de proporții la o gospodărie din cartierul Cireșoaia, orașul Slănic Moldova. 

Plutonierul major Luca Silviu, din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești, aflat în timpul liber, se deplasa împreună cu familia în orașul Slănic Moldova. Ajuns în cartierul Cireșoaia, colegul nostru a observat un incendiu ce se manifesta la o bucătărie de vară din gospodăria unei femei, în vârstă de 82 de ani.

Fără să stea pe gânduri pompierul a intervenit rapid. S-a asigurat că în interior nu se afla nimeni, a scos butelia și a intervenit cu ajutorul unui furtun cu apă pentru a limita propagarea incendiului până la sosirea colegilor săi.

 

Intervenția promptă a militarului a făcut ca pagubele produse de incendiu să fie minime, având în vedere că la o distanță de aproximativ doi metri de bucătăria de vară se afla o construcție de tipul P + M, ce ar fi fost cu rapiditate învăluită de flăcări.

După lichidarea incendiului de către echipajele pompieri militari sosite la fața locului și echipajul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al orașului Slănic Moldova, s-a constatat că flăcările au afectat aproximativ opt metri pătrați de acoperiș și bunuri din interior. Totodată, salvatorii au constatat că, cel mai probabil, cauza producerii incendiului o constituie efectul termic al unui burlan metalic de fum, neprotejat față de materialele combustibile. (sursa: ISU Bacău)