Nu mai este mult până când vom afla numele viitorului administrator public al municipiului Onești. Până în momentul de față și-au manifestat intenția de a ocupa acest post cinci persoane: Ilie Constantin, Băștic Tiberiu, Stavăr Iulian, Găman Adrian și Vasiloiu Bogdan Cosmin. Noi intuim că sunt și “iepuri” printre ei.

Primul care s-a înscris în cursă a fost Ilie Constantin, un bărbat originar din Comănești despre care am mai scris că este un obișnuit al concursurilor de angajare organizate de Primăria Onești. Având în vedere rezultatele examenelor anterioare ale acestuia, este clar că n-are nicio șansă!

Un alt candidat care “a ochit” cel de-al doilea post ca importanță din administrația oneșteană este Stavăr Iulian. În vârstă de 48 de ani, acesta este absolventul Universității “George Barițiu” din Brașov – promoția 2004, și lucrează la Liceul Tehnologic, care îi aparține consilierului local Adrian Sergentu.

Cel mai puțin cunoscut dintre cei patru candidați la postul de city-manager al municipiului Onești este Băștic Tiberiu. Dacă nu suntem pe o pistă falsă, acesta ar avea în jur de 45 de ani, o vreme a cochetat chiar și cu presa, doar că acum mulți ani în urmă, după care și-a schimbat complet domeniul de activitate, făcând curierat. Informație tot neoficială, Băștic Tiberiu ar deține în momentul de față o firmă de pompe funebre.

Un alt aspirant la postul de city-manager al Oneștiului este Găman Adrian Ionuț (33 de ani), directorul sucursalei deschise la Bacău de compania britanică Provident, specializată în servicii de creditare la domiciliu. Pe lângă faptul că este un bun finanțist, Găman Adrian este și un mare pasionat de vânătoare.

Despre Vasiloiu Bogdan Cosmin (37 de ani) se poate spune că este cel mai cunoscut nume dintre cele înscrise pe listă până la această oră, mai ales după ce tânărul inginer de la RCS-RDS a devenit consilier local al municipiului Onești, în urma alegerilor din iunie. Vasiloiu a absolvit Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor Brașov – din cadrul Universității Transilvania, promoția 2003.

Postul de city-manager al Oneștiului a devenit vacant după ce Ionuț Tenie și-a adjudecat postul de director al Bibliotecii Municipale “Radu Rosetti”, scos la rândul lui la concurs de către administrația locală.

Lista candidaților la postul de city-manager al Oneștiului rămâne deschisă, mai ales că mai sunt destule zile până la concurs (25 octombrie – examenul scris). Selecția dosarelor pentru a se stabili dacă candidații corespund cerințelor postului se va face miercuri, 13 octombrie.