Administrația Bazinală de Apă Siret (ABA) a emis un comunicat de presă cu privire la nivelul cotelor apelor de pe teritoriul județului Bacău, la ora 15.00 a zilei de miercuri, 12 octombrie.

“Pe teritoriul județului Bacău au căzut în ultimele 24 de ore precipitații însemnate, care au dus la creșteri de debite și niveluri pe cursurile de apă din județul Bacău. Pe teritoriul administrat de instituția noastră nu s-au înregistrat depășiri ale cotelor de apărare.

Specialiștii din cadrul Administrației Bazinale de Apă Siret monitorizează permanent evoluția fenomenelor pe cursurile de apă, precum și modul de comportare a construcțiilor hidrotehnice. Subliniem faptul că toate construcțiile hidrotehnice din administrare funcționează în condiții de siguranță. Informatiile care au fost vehiculate în cursul zilei de azi privind riscul de cedare a unui baraj nu sunt adevarate și nu fac decât sa creeze o stare de panică. Recomandăm populației să ia în considerare comunicatele instituției noastre și Inspectoratului pentru Situații de Urgență în astfel de cazuri, aceste entități fiind în măsură să furnizeze informații privind situațiile de urgență.

Dată fiind situația hidrometeorologică actuală, avertizarea hidrologică cod portocaliu referitoare la scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide în special pe râurile mici și afluenții din bazinul superior al râului Trotuș și afluenții mici ai Siretului mijlociu se prelungește până joi, 13 octombrie, ora 8. De asemenea, avertizarea hidrologica cod galben care vizează bazinele râurilor Bistrița și Trotuș aferente județului Bacău se prelungește până joi, 13 octombrie, ora 21”, se arată în comunicatul semnat de directorul ABA Siret, dr. ing. Emil Vamanu.