Cea de-a treia ediție a proiectului Opening Opportunities a debutat miercuri, 5 octombrie 2016, la Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti”. Organizatorii proiectului sunt Techsoup România în parteneriat cu Microsoft Youth Spark și ANBPR.

Bazat pe principiul mentoratului, Opening Opportunities va oferi elevilor de liceu ocazia de a face parte dintr-o echipă care să inițieze, conceapă și dezvolte un proiect de software, în condițiile reale ale muncii intr-o companie.
La evenimentul de deschidere, care a avut loc în prezența domnului Primar ing Nicolae Gnatiuc au participat dna Elena Coman, director de programe la Techsoup România, alături de mentorii Elena Badea, Valentin Carabașa, Fiodor Chesov și Elisabeta Radu de la Microsoft.
Fiecare mentor s-a prezentat, a vorbit despre rolul său în companie și despre felul în care își propune să ofere suport echipei alături de care va lucra. Elevii au aflat cum se va desfășura procesul de aplicare pentru a face parte din echipa unui mentor, urmând ca în următoarele două zile aplicațiile să se finalizeze, iar mentorii să-și formeze echipele. Fiecare fază a proiectelor va fi recompensată de organizatori în cadrul unei competiții la care vor participa toate echipele Opening Opportunities.
În încheierea evenimentului, mentorii au răspuns la întrebări și au socializat cu cei peste 150 de participanți care s-au dovedit deosebit de interesați, un număr destul de mare dintre ei finalizându-și, deja, aplicațiile pe platforma www.platforma.openingopportunities.ro.
„Este o mare oportunitate pentru tinerii onesteni sa poata sa isi expuna ideile, sa asimileze cunostinte si sa invete de la mentorii Microsoft. Stiu ca Onestiul a dat intotdeauna oameni valori si sunt sigur ca si in urmatorii ani, liceenii onesteni se vor face remarcati pe plan national si international. Nu pot decat sa sprijin acest proiect si sa fiu alaturi de tineri, asa cum am fost si pana acum”, a declarat primarul municipiului Nicolae Gnatiuc.
Urăm succes tuturor echipelor oneștene!

sursa: www.facebook.com/PrimariaMunicipiuluiOnesti