Chimcomplex SA Borzești, societate deținută de omul de afaceri Ștefan Vuza, a informat Bursa de Valori București (BVB) cu privire la faptul că va stinge toate litigiile existente cu Societatea de Investiții Financiare (SIF) “Moldova” SA.

Între SC Chimcomplex SA Borzești și SIF Moldova s-a încheiat un contract de stingere a litigiilor precum și pentru preîntâmpinarea nașterii altor litigii între părți “ca urmare a faptului că Societatea de Investiții Financiare SA Bacău a vândut integral pachetul majoritar de acțiuni deținut la SC Chimcomplex SA Borzești, astfel pierzându-și calitatea de acționar al societății, precum și datorită faptului că nu este interesată de susținerea litigiilor inițiate și nici nu intenționează să transfere drepturile litigioase către alți acționari”, după cum se arată în raportul trimis de Chimcomplex la BVB, în urmă cu două zile.

Pe rolul instanțelor de judecată se aflau în momentul de față nu mai puțin de 15 dosare prin care SIF Moldova contesta mai multe decizii luate la nivelul Adunării Generale a Acționarilor sau al Consiliul de Administrație al SC Chimcomplex SA, în principal majorări de capital.

SIF2 Moldova a vândut pe 17 iulie un pachet de 3,3 milioane de acţiuni la combinatul chimic, adică 2,5% din capitalul companiei, pentru preţul de 4,4 mil. lei. Cumpărătorul pachetului a fost compania A2 Impex SRL, controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, care a ajuns astfel la o deţinere de 84,5%.