UPDATE – 15.05: Hidrologii au emis COD PORTOCALIU de inundații în județe Bacău și Covasna, în următoarele ore. Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a informat că a emis cod portocaliu de inundații pe râurile mici din bazinele hidrografice Oituz și Curița (afluent al râului Cașin), din judeţele Covasna și Bacău. Hidrologii au emis avertizări cod galben de inundații pentru județele Vrancea și Harghita.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție pe afluenții mici ai Trotușului din bazinul mijlociu și inferior, județul Bacău, se arată într-o informare ANM.

CODUL GALBEN de inundații este valabil vineri, 22 septembrie, în intervalul 11.20 – 20.00. În privința ploilor, localitățile în care se pot înregistra averse ce pot cumula local 25-30 l/mp, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului sunt cele din imaginea alăturată.