????????????????????????????????????
 

Societatea oneștean Chimcomplex SA, parte a Grupului SCR, condus de omul de afaceri Ștefan Vuza, este tot mai aproape de punerea în funcțiune a noii platforme chimice, prin integrarea activelor de producție proprii cu cele cumpărate de la Oltchim.

Pe 8 mai 2017, acționarii Chimcomplex au aprobat planul de majorare cu 170 de milioane de lei (circa 38 de milioane de euro) a capitalului social, prin emiterea a 135 de milioane de acțiuni, informează economica.net.

“Scopul majorării capitalului social este de a asigura o parte din fondurile necesare achiziției unor Grupe de Active viabile economic ale Oltchim SA Râmnicu Vâlcea. Astfel, finanțarea achiziției Oltchim se va face din fonduri proprii existente, din capitalul obținut în urma acestei majorări a capitalului social al Chimcomplex, precum și din credite contractate de la instituții bancare și nebancare”, se arată într-un comunicat de presă remis sursei citate.

Oferta de cumpărare a Oltchim, combinat care urmează să facă parte din viitoarea Companie Română de Chimie, va fi depusă la sfârșitul lui iunie, potrivit spuselor lui Virgiliu Băncilă, președintele Consiliului de Administrație al Chimcomplex SA: “Odată cu finalizarea auditului pe care îl efectuăm la Oltchim, vom putea spune că suntem sută la sută pregătiţi să depunem pe 26 iunie o ofertă realistă de preluare a activelor viabile ale combinatului din Râmnicu Vâlcea. Mai departe, în cazul în care vom fi desemnaţi câştigători, alături de specialiştii noştri şi de partenerii comerciali, tehnici şi financiari, rămâne să ne apucăm de treabă şi să aplicăm planul nostru de măsuri al cărui scop final este revitalizarea industriei chimice din România”.