Deficitul de angajați cu puțin timp înainte de deschiderea oficială a sezonului estival depășește 50%. Aproape că nu există unitate hotelieră sau restaurant pe Litoral care să nu se confrunte cu această problemă, cea mai stringentă din ultimii 28 de ani!

Mohammad Murad, cel mai mare investitor de pe Litoral și președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) susține că criza forței de muncă pe Litoral a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 28 de ani. În aceste condiții, hotelierii aproape că nu mai găsesc cameriste nici cu un salariu net de 500 de euro pe lună la hotelurile de trei stele, plus taxe și mâncare, după cum informează profit.ro.

Totodată, un bucătar bun, susține Murad, nu acceptă un salariu mai mic de 3.000 de euro.

Anca Nedea, noul director executiv al Organizației Patronale Mamaia-Constanța, a amintit despre situațiile întâlnite sezonul trecut, când cameristele, pentru a putea fi păstrate, au fost plătite chiar și cu 3.000 de lei pe lună, la care s-au adăugat mâncarea și transportul.

„Trebuie ca statul să ne permită să aducem cât mai multă forță de muncă din străinătate, din țări precum Bangladesh, Nepal sau chiar Madagascar”, a conchis Murad, pentru sursa citată.

Citiți AICI articolul complet.