Raportul Greenpeace privind tăierile ilegale de pădure pe anul 2016 evidențiază faptul că numărul de astfel de cazuri a înregistrat o scădere semnificativă după intrarea în vigoare a unor noi prevederi legislative în acest domeniu.
Chiar dacă au sporit numărul și valoarea sancțiunilor, iar lupta societății civile împotriva tăierilor ilegale de pădure s-a intensificat, în județul Bacău tot au fost tăiate ilegal, în 2016, 303 hectare de pădure.
La nivel național, anul trecut au fost identificate 9.444 de cazuri de tăieri ilegale, cu aproape 50 la sută mai puțin față de 2015.
Potrivit raport întocmit de Greenpeace – organizație nonguvernamentală care militează pentru protecția mediului – cele mai multe cazuri de tăieri ilegale de arbori, în 2016, s-au înregistrat în județul Mureș.
În Mureș au fost depistate pe parcursul anului trecut nu mai puțin de 1.057 de cazuri de tăieri ilegale de arbori. Județul Bacău se situează pe locul 10 în acest top neonorant, cu 303 cazuri de tăieri ilegale de arbori, după cum UNU PE TROTUȘ a scris AICI.