Potrivit unui raport întocmit de Greenpeace – organizație nonguvernamentală care militează pentru protecția mediului – cele mai multe cazuri de tăieri ilegale de arbori, în 2016, s-au înregistrat în județul Mureș.

În Mureș au fost depistate pe parcursul anului trecut nu mai puțin de 1.057 de cazuri de tăieri ilegale de arbori. Județul Bacău se situează pe locul 10 în acest top neonorant, cu 303 cazuri de tăieri ilegale de arbori.

Îmbucurător este faptul că, față de anul 2015, se evidențiază o scădere de șase ori a cazurilor identificate de tăieri ilegale de arbori în județul Bacău. În 2015, în județul Bacău au existat 1.882 de cazuri de tăieri ilegale de arbori.

De altfel, la nivelul întregii țări s-a înregistrat o scădere a tăierilor ilegale de arbori, lucru pus de cei care au întocmit raportul pe seama noilor prevederi legislative în domeniu, care au sporit numărul și valoarea sancțiunilor, dar și “unei mai mari implicări a societății civile în procesul de semnalare”.

În top 3 județe în ceea ce privește numărul tăierilor ilegale, Mureșul este urmat de Brașov – 664 de cazuri, și de Olt – 605 cazuri.

Apărută în Canada, în 1970, organizația Greenpeace este prezentă în România din anul 2007, printre activitățile sale numărându-se campania contra proiectului minier din Roșia Montană, Protecția Pădurilor și lupta pentru includerea pădurilor în lista de protecție a UNESCO, petiții contra energiei nucleare, și multe alte probleme locale.