UPDATE – 18.12: Conform informării E-On de la ora 18.00, mai sunt cinci posturi de transformare nealimentate, 1.044 de consumatori din comuna Păncești fiind afectați de lipsa curentului electric. O echipă a E-On lucrează în teren pentru remedierea defecțiunilor produse de ninsori și de vântul puternic. Rămâneți alături de UNU PE TROTUȘ pentru a fi la curent cu situația din județul Bacău, după ninsorile și viscolul din ultimele ore!

UPDATE – 17.06: Conform unei informări telefonice primite de ISU Bacău de la E-On, a fost reluată alimentarea consumatorilor afectați din comuna Helegiu, satele Deleni și Drăgugești. Vă reamintim, din cauza ninsorii și a viscolului, 1.273 de consumatori din satele Deleni și Drăgugești rămăseseră, astăzi, fără curent electric.

UPDATE – 16.13: Noi informații despre starea drumurilor din județul Bacău! Porțiunea de drum ce leagă localitățile Urechești și Sascut, de pe DJ 119A, a fost închisă din cauza viscolului, decizia luându-se încă de la ora 14.00. Reprezentanții ISU Bacău susțin că această secțiune de drum este una cu probleme, din cauza faptului că este în câmp deschis fiind închisă an de an atunci când vântul puternic a viscolit zăpada.

UPDATE – 11.14: Ofițerul de presă al ISU Bacău, cpt. Andrei Grecu, ne-a precizat, în urmă cu puține momente, următoarele: “În urma ninsorilor și a viscolului din ultimele ore, satele Deleni și Drăgugești, din comuna Helegiu, au rămas fără energie electrică. Conform celor de la E-On, au rămas nealimentate cu energie electrică șapte posture de transformare, fiind afectați un număr de 1.273 de consumatori”.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mr. Constantin Ene” Bacău, căpitanul Andrei Grecu, ne-a informat asupra stării drumurilor din județul Bacău, după ultimele ninsori.

Potrivit oficialului ISU Bacău, în județul Bacău “se circulă în condiții de iarnă, dar nu sunt drumuri blocate. De asemenea, nu au fost semnalate nici probleme la rețeaua de alimentare cu energie electrică”.

Pentru județul Bacău a fost emis un cod galben de ninsori, în intervalul joi, 5 ianuarie, orele 22.00 – vineri, 6 ianuarie, orele 20.00. Momentan, Administrația Națională de Meteorologie nu a emis o nouă avertizare de vreme rea.

În Onești se circulă acceptabil, după ce mașinile de deszăpezire ale DPP au acționat de la primele ore ale dimineții, pe bulevardele principale dar și în incintele blocurilor.

Rămâneți alături de www.unupetrotus.ro pentru a fi la curent cu situația drumurilor din județul Bacău și în următoarele ore.