În numai două zile, inspectorii de la Antifraudă Fiscală au aplicat amenzi de aproape 50.000 de euro proprietarilor de restaurante, baruri și terase din Onești, Moinești, Slănic Moldova și din Bacău, care au fost găsiți în neregulă.

Potrivit desteptarea.ro, cele mai frecvente abateri constatate de inspectorii de la Antifraudă Fiscală au fost neemiterea de bonuri fiscale pentru toate bunurile livrate și serviciile prestate sau deținerea la unitatea de vânzare a bunurilor și de prestare a serviciilor a unor sume care nu pot fi justificate prin datele înscrise în documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale în registrul special sau chitanțe.

Mai pe românește, unii dintre cârciumarii controlați nu dădeau bon fiscal, iar alții aveau în casă mai mulți bani decât încasaseră “pe acte”.

Potrivit sursei citate, controlul a avut loc la mijlocul lunii iunie, iar inspectorii de la Antifraudă Fiscală au aplicat un număr de 40 de amenzi, în cuantum de 224.750 de lei (aproximativ 50.000 de euro), au confiscat bunuri și sume în valoare de 9.389 de lei, iar în cazul unui agent economic descoperit în neregulă s-a dispus suspendarea activității economice.