Bazinul de înot amenajat în cadrul Centrului de Agrement “Trotuș” din Comănești își va deschide oficial porțile la sfârșitul acestei săptămâni, a anunțat primarul orașului, Viorel Miron.

În primă fază, în jurul bazinului vor fi amplasate un număr de 100 de șezlonguri, alte 100 de șezlonguri urmând să sosească în cel mai scurt timp. Mâine (n.r. – joi, 29 iunie), va fi demontat balonul presostatic care acoperă în prezent bazinul de înot, bazinul pentru copii și cele două bazine de hidromasaj, astfel încât comăneștenii să se poată bucura și de razele de soare.

Accesul la piscina ultramodernă din cadrul Centrului de Agrement “Trotuș” se va face contracost, tarifele fiind următoarele: 15 lei – adulții, 8 lei – copiii.

Primarul Viorel Miron și-ar fi dorit să dea drumul piscinei mult mai devreme, înainte chiar de 1 iunie, dar acest lucru nu a fost posibil dintr-un motiv independent de voința sa: lipsa salvamarilor.

“Am fost blocați în toată această perioadă de timp din cauza faptului că nu am reușit să angajăm salvamari. De trei ori am scos la concurs acest post, și nu am reușit să găsim salvamarii de care aveam nevoie. Într-un final am făcut un contract cu o asociație, care ne asigură aceste servicii pentru a putea beneficia de piscină”, a declarat edilul-șef al orașului Comănești.

Potrivit legii, orice piscină deschisă publicului trebuie să aibă în dotare un salvamar care să ştie să acorde primul ajutor, dacă trece de o anumită adâncime.

Piscina pentru adulți din cadrul Centrului de Agrement “Trotușul” din Comănești pleacă de la adâncimea de 1,20 metri și ajunge la 3 metri, dimensiunile acesteia fiind 28 metri x 20 metri.