Comercianții din bazarul din Onești au primit promisiuni din partea administrației publice locale că proiectul de modernizare al viitorului bazar se va finaliza cel mai târziu în ianuarie 2017, iar lucrările vor începe efectiv în luna martie a anului viitor.

În condițiile în care comercianții au eliberat fostul bazar încă de la începutul lunii octombrie și având în vedere faptul că proiectul implică niște amenajări banale (apă curentă, canalizare, curent electric, hidrant), surprinde perioada de timp foarte lungă necesară finalizării documentelor în baza cărora se vor executa lucrările de modernizare.

“Nu se pune problema ca lucrările să înceapă mai devreme de luna martie a anului viitor. Dacă așa ni s-a promis, nu ne rămâne decât să avem răbdare. Speranța moare ultima – știți cum se spune – nu credem că ar fi posibil ca un proiect de acest gen să dureze mai mult de cinci luni, până la urmă chiar nu e mare lucru ce se face”, ne-a declarat un comerciant din bazar, care, în prezent, își desfășoară activitatea pe platoul din spatele pieței, printre producătorii agricoli.

“E greu de tot. Dacă în vechea locație ne amenajasem acele module în așa fel încât să nu pătrundă zăpada, ca să nu mai zic că acolo eram ceva mai feriți de vânt, eram mai la dos, acum e jale mare, se întâmplă uneori să vină niște rafale de zici că te ia pe sus, nu alta. Unde mai pui frigul pe care trebuie să-l îndurăm! În zilele geroase, nu stăm mai mult de 3-4 ore, deschidem la 10 dimineața și la două (n.r. – ora 14.00) deja tragem obloanele. Normal că nici profitul nostru nu mai este cel de pe vremea când era bazarul vechi”, a adăugat bărbatul.

Referitorul la modul în care va arăta bazarul după ce va fi deschis din nou, comerciantul cu care am stat de vorbă a fost mai curând suspicios: “Nu știu dacă o să se facă mai bine. Am înțeles că acel culoar dintre module va rămâne descoperit tot timpul. Asta înseamnă că nu o să ne mai putem expune marfa și în afara modulelor, pentru că ori ne-o va ploua, ori o decolorează soarele”, a conchis bărbatul.

Bazarul din Onești a fost închis pe 10 octombrie, din dispoziția ISU Bacău, în urma incendiului produs în seara zilei de 17 septembrie, în zona în care își vindeau marfa comercianții basarabeni.