UPDATE – 13.06: Află din materialul următor ce s-a întâmplat cu stâlpișorii la scurt timp după ce fuseseră montați: https://unupetrotus.ro/unde-i-ordin-cu-placere-stalpisorilor-care-i-au-scos-din-sarite-pe-taximetristi-au-disparut-in-doi-timpi-si-trei-miscari/

ȘTIREA INIȚIALĂ

Administrația publică locală a desființat mai multe locuri de parcare pentru taximetre dintre cele situate în apropierea hotelului Trotuș, spațiul respectiv fiind îngrădit cu stâlpișori. Taximetriștii și-au vărsat năduful pe primarul Nicolae Gnatiuc.

1Această decizie controversată a fost luată de șeful DPP, Ioan Paris, fără ca acesta să mai consulte pe cineva, nici măcar pe primar, după cum aveam să constatăm în momentul în care i-am solicitat edilului-șef un punct de vedere oficial cu privire la acest lucru. Un șef de la DPP ne-a explicat că acea zonă a fost îngrădită pentru a da posibilitatea cetățenilor de a se bucura de arcada de lumini instalată pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor. “Capodopera” s-a făcut în ideea ca oneștenii să aibă posibilitatea să treacă pe sub bolta de lumini, iar cei care doresc să se pozeze în fața acesteia să aibă și o perspectivă în plus.

2Locurile de parcare pentru taximetriști sunt și așa foarte puține, acum mai dispar câteva. Unde o să ne parcăm mașinile? Și așa ne înjură lumea că blocăm circulația, iar acum ni se mai iau niște locuri de parcare! O prostie mai mare ca asta nici că se putea”, s-a revoltat un taximetrist, în timp ce câțiva muncitori de la DPP vopseau stâlpii fixați deja în asfalt.

”E o decizie cu care eu nu sunt de acord, dar întrebați-l pe domnul Paris, el este administratorul domeniului public al municipiului Onești… Oricum, este o decizie lipsită de logică”, a declarat primarul Nicolae Gnatiuc.

Reporterii UNU PE TROTUȘ nu au reușit să stea de vorbă cu șeful DPP, acesta având telefonul închis, însă au aflat din alte surse că angajații din subordinea acestuia s-ar pregăti să elimine stâlpișorii respectivi și să redea parcările taximetriștilor, după ce primarul și-a exprimat public dezacordul față de această operațiune.