Bancurile cu polițiști sunt savuroase, dar ceea ce s-a întâmplat în Ucraina, în noaptea de 3 spre 4 decembrie, nu numai că nu stârnește râsul, ci trezește în oricare dintre noi sentimentul de compasiune, pentru că întrece orice închipuire.

Cinci polițiști au murit după ce s-au împușcat între ei, din greșeală, în timpul unei operațiuni de prindere a unui grup de tâlhari. Potrivit Kiev Post, acțiunea s-a încheiat cu o răfuială între trei unități de poliție diferite, cinci dintre polițiștii care erau pe urmele suspecților împușcându-se mortal între ei.

Tragicul incident s-a petrecut într-o localitate din apropiere de Kiev. Sursa citată precizează că doi polițiști criminaliști stăteau ascunși într-o casă aflată în construcție pentru a-i suprinde pe hoți asupra faptei și pentru a-i alerta pe colegi. Dintr-o dată s-a declanșat întâmplător alarma unei case învecinate, iar patrula care a ajuns la fața locului a inspectat zona și a dat peste polițiștii sub acoperire, crezând că sunt hoți.

Mai departe, și colegii polițiștilor criminaliști au ajuns în locul respectiv și, crezând că primii au fost deconspirați, au intervenit. Totul a degenerat în momentul în care la fața locului a ajuns și o unitate KORD (n.r. – echivalentul trupelor SIAS de la noi din țară). Polițiștii au deschis focul trăgând unii în alții.

Bilanțul măcelului? Cinci polițiști au decedat, doi criminaliști, doi ofițeri ai poliției de proximitate și un ofițer din cadrul forțelor KORD.

În ceea ce-i privește pe hoți, aceștia au fugit de la locul tragediei în momentul în care au auzit focurile de armă, renunțând la jaf. Li s-a înfundat însă pe drum spre Kiev, când au fost prinși.

Sursa foto: Kiev Post