Zeci de mii de oameni din orașele Onești, Târgu Ocna și din comunele Cașin, Târgu Trotuș și Pârgărești au fost lăsați fără un strop de apă la robinete în miezul verii, în plină caniculă, din cauza unei avarii produse ieri pe conducta de aducțiune aparținând Companiei Regionale de Apă Bacău (CRAB). De fapt, din cauza unei noi avarii, pentru că este a doua defecțiune survenită în decurs de două zile pe conducta CRAB.

În ciuda uriașului disconfort creat, la aproape 24 de ore de la producerea avariei, reprezentanții CRAB nu au catadicsit încă să formuleze un nou comunicat prin care să-i înștiințeze pe consumatorii afectați de lipsa apei potabile (RAJA – pentru municipiul Onești, Târgu Ocna, Cașin, Târgu Trotuș, Pârgărești) despre intervenția pe care o au în satul Tuta, locul în care a crăpat conducta. Vineri dimineață, cel puțin pe e-mail-ul unuia dintre consumatorii afectați de lipsa apei nu sosise nicio înștiințare de la CRAB.

Ultima comunicare a celor de la CRAB este cea de ieri, din momentul producerii avariei (vezi print screen), în care ni se spune că durata intervenției este de 12 ore, dar asta „în funcţie de complexitatea lucrării”, o precizare mai curând menită să-i disculpe pe cei responsabili dacă termenul pe care tot ei l-au indicat ar fi depășit.

Tot CRAB ne mai informează că avaria de pe conducta de aducțiune a apei potabile Dărmănești – Târgu Ocna – Onești a fost generată de „starea tehnică avansată de uzură a conductei în zona satului Tuta”, iar astfel stând lucrurile ne putem aștepta ca după ce această avarie va fi fost reparată, conducta să „bubuie” din nou, în alt loc. (foto: zdbc.ro)

UPDATE – 08.40: Din sursele UNU pe Trotuș, avaria de pe conducta de aducțiune aparținând CRAB a fost remediată în jurul orei 05.00, iar astăzi, începând cu orele 18.00, oneștenii vor avea apă la robinete până spre orele 22.00, urmând ca pe timpul nopții să urmeze o nouă sistare, pentru a putea fi refăcute stocurile de apă de la Cuciur.