Cosmin Bogdan Vasiloiu (foto mijloc), city-managerul municipiului Onești în următorii patru ani, nu și-a început încă treaba la Primărie, deși a trecut o săptămână de când a câștigat postul scos la concurs de administrația locală.

Angajat la RCS-RDS ca inginer, Vasiloiu nu-și poate prelua noul job din cadrul Primăriei decât după ce îi va înceta contractul de muncă cu compania de telecomunicații. Deocamdată, Vasiloiu se află în perioada de preaviz. “Îmi voi putea începe activitatea la Primărie în jurul datei de 14 noiembrie”, a precizat Vasiloiu.

Poziția de city-manager al Oneștiului îl obligă pe Bogdan Vasiloiu să renunțe și la mandatul de consilier local, pe care îl câștigase în urmă cu doar cinci luni. “Da, așa este, nu voi mai putea îndeplini și această calitate”, a menționat Vasiloiu, care nu știe cine îi va lua locul mai departe. Cel mai îndreptățit să preia atribuțiile lui Vasiloiu în Consiliul Local este Bogdan Forcoș (23 de ani – foto dreapta), care lucrează ca tehnician telecomunicații la firma Data Tech. Rămâne de văzut dacă Forcoș va dori să preia locul lăsat liber de Vasiloiu, în condițiile în care, la scurt timp după alegeri, un alt membru al PSD, Vali Blidaru, a renunțat la rândul lui la mandatul de consilier local, fără prea multe explicații.

Bogdan Vasiloiu a câștigat postul de administrator public al municipiului Onești în urma unui concurs organizat în data de 26 octombrie. Acesta l-a avut ca și contracandidat pe un anume Constantin Ilie, în ciuda zvonurilor lansate de adversarii politici ai actualei puteri, potrivit cărora postul de city-manager ar fi urmat să le fie dat cu “dedicație” unuia dintre Vali Blidaru, membru PSD, și Andrei Șerban, fostul primar de la Slănic Moldova.