Poliția Municipiului Onești, Judecătoria Onești, Parchetul de pe lângă Judecătoria Onești și mulți alți consumatori din zona de sus a orașului de pe Trotuș, casnici sau agenți economici, au fost lăsați fără curent electric la ora prânzului zilei de miercuri, 8 martie, fără nicio atenționare prealabilă.

Din explicațiile pe care ni le-au oferit lucrătorii pe care reporterii UNU PE TROTUȘ i-au găsit meșteșugind de zor la punctul de transformare din spatele blocului de pe strada Republicii nr. 2, ar fi fost vorba despre o intervenție a unei echipe aparținând unei firme partenere – Adrem Invest.

Această firmă oferă servicii pentru rețelele de utilități, precum citire contoare, administrare grupuri de măsură, mentenanța infrastructurii electrice și operarea rețelelor de distribuție de energie, potrivit descrierii succinte de pe site-ul oficial de prezentare. De altfel, pe lângă un SUV cu numere de înmatriculare de Mureș, aparținând în mod evident E.ON, în zonă se afla și o mașină de intervenție inscripționată Adrem Invest.

Pentru locuitorii și agenții comerciali din zonă și lucrătorii din cadrul celor trei instituții de stat enumerate mai sus, contează mai puțin acest aspect, ci doar faptul că au fost puși în imposibilitatea de a-și desfășura activitățile, fără a fi anunțați în prealabil.

Lucrătorii de la Adrem Invest și cei ai E.ON ne-au transmis că “intervenția va dura cam jumătate de oră, maximum 40 de minute”. În realitate, întreruperea curentului a ținut de la ora 11.20 la 12.35, adică 75 de minute.

“Aceste intervenții se anunță și ele din timp, dar așa sunt ăștia de la E.ON, parcă ar fi numai ei pe planeta asta. Ei nu se supun nici unor reguli!”, a comentat patronul unui restaurant care a trebuit să oprească orice activitate la bucătărie pe perioada în care nu a avut curent electric. O clinică stomatologică, o bijuterie și alte mici unități din zonă și-au ăntrerupt și ele activitatea, în intervalul de timp menționat.