Policitieni de peste tot din județ contestă aprig nivelul noii taxe de salubritate. Un nene consilier din Dărmănești l-a pus bine de tot în încurcătură pe directorul executiv al A.D.I.S. Mai în glumă, mai în serios a grăit stimabilul domn că orașul său ar putea, bine-mersi, să devină comună. Așa, și birul pe gunoi va scădea! Bogdan Seto, s-a văzut clar în imaginile colegilor de la Kit TV, a zâmbit încurcat. Și nodul de la cravată părea să-i fi devenit, dintr-o dată, mai strâns. Ascuns comod în spatele ochelarilor de vedere, a lăsat ca discuția să alunece mai departe. Până s-a diluat, într-un final.

La Onești,  șeful A.D.I.S. nu a fost încolțit așa de tare. Nimeni n-a ridicat tonul. Nici un pumn strâns nu a brăzdat aerul. S-au spus cuvinte puține spre deloc, doar fostul primar și-a asumat cumva rolul de Gică-contra. Consilierii n-au îndrăznit să urineze împotriva curentului. Iar populația a scâncit ceva, dar legat de procedură. Nu înțeleg oamenii și pace de ce trebuie ei să completeze hârtii pe la Primărie, când totul a mers de la sine ani la rândul, fără să fie nevoiți să bată drumurile aiurea. Și au dreptate!

Una peste alta, partea proastă este că “mărețul” proiect gândit acum șase ani nu numai că nu mai pare atât de bine elaborat, ci seamănă cu o caisă storcoșită.

Noul operator de salubritate o fi având el capacitate sporită de lucru, dar ce folos când A.D.I.S. nu mișcă lucrurile! Sau policitienii care ne vor cere votul peste câteva luni. Se invocă statutul Asociației, contracte, câte și mai câte. Dar toate pot suferi modificări, așa se întocmesc actele adiționale! Păi ce facem aici, mergem pe coji de nuci până ne ard tălpile?!