Peste 50 de companii locale, naționale și multinaționale au fost prezente vineri, 26 iulie, la Bursa locurilor de muncă de la Onești, cu o ofertă mai mult decât generoasă pentru cei aflați în căutarea unui job: circa 700 de posturi, începând de la muncitori necalificați și până la specialiști în domenii precum industria prelucrării lemnului, morărit și panificație, viticultură.

Târgul de joburi de la Onești a fost vizitat – potrivit datelor oferite de către organizatori – de aproximativ 400 de persoane, unele dintre ele aplicând pentru mai multe poziții în cadrul unor firme diferite.

Zeci de CV-uri au strâns companii precum Autoliv, Grup Șerban, REWE România (deținătorul lanțului de magazine Penny) și multe altele.

Îmbucurătoare este prezența tinerilor în număr foarte mare.

Conform datelor centralizate de organizatori – Asociația “Împreună pentru viitor Bacău” – 45,4% dintre cei care și-au depus CV-ul la Bursa locurilor de muncă de la Onești sunt tineri cu vârsta între 18-35 de ani. Persoanele cu vârsta cuprinsă între 36-50 de ani dețin următorul procent de prezență la târgul de joburi de la Onești: 35,4%, în vreme ce persoanele trecute de 50 de ani s-au prezentat în procent de 19,2%.

Câteva dintre societățile prezente la târg au făcut angajări pe loc. Aproape 20 de șomeri au plecat acasă cu un job, după ce au vizitat Bursa locurilor de muncă de la Onești.

Mulți dintre tinerii care au călcat pragul târgului de joburi de la Onești s-au oprit la biroul de informare-recrutare al Centrului Militar Județean Bacău, interesându-se ce trebuie să facă pentru a urma o carieră militară. Stabilitatea financiară și statutul social sunt principalele motive pentru care tinerii se îndreaptă spre cariera militară.

“Omul știe că are un orar fix și că la o dată prestabilită își ia salariul. Mai mult, are asigurată îmbrăcămintea, solda, și are și posibilitatea de a avansa”, explica recent un cadru militar ce anume îi determină pe tineri să aleagă armata.

La bursa locurilor de muncă de la Onești au fost prezenți, sub escortă, și câțiva tineri cu vârste cuprinse între 18-22 de ani, închiși la Penitenciarul Târgu Ocna pentru comiterea a diferite fapte antisociale. Aceștia urmează a fi eliberați curând și vor trebui reintegrați în societate.

Târgul de joburi de la Onești s-a desfășurat și cu sprijinul AJOFM Bacău, al Liceului Tehnic “Petru Poni” și al Crucii Roșii Bacău.