Lucrările de reabilitare care se efectuează la podul peste râul Trotuș, de la ieșirea din Onești spre Bacău/Tg. Ocna, nu afectează doar traficul rutier, ci are repercusiuni directe și asupra afacerilor din zonă.

Agenții economici care își desfășoară activitatea în zona podului peste râul Trotuș – fie că vorbim despre stații de alimentare cu carburant, service-uri auto, spălătorii auto, săli de sport, depozite de materiale de construcții, dezmembrări auto, etc. – toate reclamă o scădere drastică a veniturilor din momentul în care au început lucrările de reabilitare a podului peste râul Trotuș.

Stau și analizez serios dacă nu cumva ar fi mai bine să-mi suspend activitatea o perioadă de timp, pentru că am impresia că plătesc salarii degeaba. De când au început lucrările la pod, mi-a scăzut afacerea cu mai bine de 40%. La fel am înțeles că stau lucrurile și în cazul celorlalte societăți comerciale din zonă”, ne-a mărturisit unul dintre antreprenorii afectați  de lucrările la pod.

Pentru că știu ce-i așteaptă, blocaje în trafic cu orele, oamenii ocolesc pur și simplu zona respectivă. Și dacă se aventurează totuși în traficul aglomerat, prea puțini sunt cei care sunt dispuși să facă o oprire la societățile din zonă, chiar dacă au nevoie de ceva de acolo. Cine este nebun să piardă 2-3 ore în trafic pentru un sac de ciment sau mai știu eu ce alte chestii minore, pe care și le pot procura foarte ușor din altă parte?!!! Iar care are drum la Bacău, abia așteaptă să scape de blocajul din trafic și să de ducă <țeavă> unde are treabă, că doar firme ca ale noastre sunt cu zecile și la Bacău”, a adăugat bărbatul.

În principal, cele mai afectate de această situație sunt firmele care își desfășoară activitatea exclusiv în zona podului peste Trotuș.

Podul peste râul Trotuș din Onești trebuia obligatoriu să fie reparat, fiind într-o stare avansată de degradare.

Lucrările de reabilitare sunt efectuate de o companie din Onești specializată și cu o experiență foarte bogată în astfel de intervenții – SC Confer Group SRL – iar termenul de execuție este de un an de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor.