UPDATE – 02.15: Dorin Chioțea, jurnalist, București: “Prima dată unda de șoc a venit de jos în sus, ca și cum o greutate imensă a încercat să spargă podeaua. Apoi după vreo 7-8 secunde s-a zguduit casa de parcă plutea pe apă. Eram cu Carmen (n.r. – soția lui Dorin) la film (așteptam să fie gata cozonacii) și în zece secunde am ajuns afară cu cel mic în brațe. Ce minusculi suntem în fața naturii, ca niște coji de nucă în ocean, frunze în vântul destinului!”.

UPDATE – 02.03: “În sfârșit se mișcă ceva în țara asta!”, a comentat altcineva pe facebook, ca reacție la cutremurul din această noapte. Cutremurul a avut o intensitate de 5,2 grade pe scara Richter și s-a mai simțit la Brașov, dar și în Republica Moldova și în Bulgaria. Seismul s-a produs la o adâncime de 112,3 kilometri, în zona Vrancea.

UPDATE – 01.49: Potrivit ultimelor informații, intensitatea cutremurului ar fi fost de 5,2 grade pe scara Richter, și nu de 5,6, cum a apărut inițial.

UPDATE – 01.42: Cutremurul a avut loc în zona seismică Vrancea și s-a produs la aproximativ 90 de kilometri adâncime. S-a simțit la București și în județele Bacău, Vrancea, Brăila și Dolj. “A fost măricel. Am chiloții uzi!”,  a comentat pe facebook un cititor UNU PE TROTUȘ. “L-am simțit din plin!”, a spus altcineva. “A zgâlțâit bine!”

UPDATE 01.35 – Cutremurul a avut o magnitudine de 5,6 grade pe scara Richter și s-a simțit puternic și la București.

La ora 01.20 de minute,în noaptea de marți spre miercuri, 27 spre 28 decembrie, a avut loc un cutremur al cărui magnitudine nu se cunoaște deocamdată. Deși a fost de durată foarte scurtă, la Onești s-a simțit foarte bine. câteva secunde cu totul.