O alianţă formată din SUA, Marea Britanie şi Franţa a lansat, sâmbătă dimineaţă (ora 4.00 în România), un atac cu rachete de croazieră în Siria, cu scopul declarat de a sancţiona regimul Bashar al-Assad pentru atacul chimic comis la periferia oraşului Damasc, scrie mediafax.ro.

Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei la Washington, a reacționat după atac, spunând că Statele Unite, Anglia și Franța poartă întreaga responsabilitate pentru aceste acțiuni. „Cele mai sumbre temeri s-au adeverit. Avertismentele noastre au fost ignorate. Este aplicat un scenariu planificat. Suntem din nou ameninţaţi. Am avertizat că acţiunile de acest gen nu vor rămâne fără consecinţe. Întreaga responsabilitate pentru aceste acţiuni aparţine Washingtonului, Londrei şi Parisului. Insultarea preşedintelui Rusiei este inacceptabilă şi inadmisibilă. Statele Unite, care deţin cel mai mare arsenal chimic, nu au dreptul moral de a blama alte ţări”, a declarat ambasadorul rus, conform sursei sitate.

NATO sprijină acțiunile militare ale Statelor Unite, Franței și Marii Britanii din Siria.

„NATO a condamnat în mod constant utilizarea continuă a armelor chimice de către Siria drept o încălcare clară a normelor şi acordurilor internaţionale. Folosirea de arme chimice este inacceptabilă, şi cei responsabili trebuie traşi la răspundere”, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

Premierul britanic Theresa May: “Nu este vorba de o intervenţie într-un război civil. Nu este vorba despre o schimbare de regim

CITIȚI continuarea și cele mai noi declarații pe acest SUBIECT extrem de sensibil pe mediafax.ro.