Poliţişti de ordine publică şi rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău au acţionat vineri, 13 aprilie a.c., în mediul rural, pe linia prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

S-a acționat pe un număr de 79 de drumuri județene și comunale. Poliţiştii au verificat un număr de 258 de  autovehicule şi 254 de persoane.

Cu ocazia desfăşurării acţiunii, poliţiştii au constatat şase infracţiuni la regimul rutier, au aplicat 259 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 74.277 de lei, au reţinut 7 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au luat măsuri de sancţionare şi a participanţilor la traficul rutier local, biciclişti, pietoni, căruţaşi şi i-au instruit cu privire la conştientizarea pericolelor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Poliţiştii desfăşoară permanent activităţi de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică cetăţenilor judeţului Bacău.

Exemple:

La data de 13 aprilie a.c., poliţiştii au depistat pe DJ 252 E, în comuna Răcăciuni, un bărbat de 35 de ani, din Bacău, la volanul unui autoturism având permisul de conducere reţinut.

În cauză s-a întocmit dosar penal efectuându-se cercetări sub aspectul săvărşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul de către o persoană a cărui drept de a conduce i-a fost suspendat.

………….

La data de 13 aprilie a.c., în jurul orei  08:00, pe raza comunei Pânceşti, polițiștii au oprit în trafic un autoturism la volanul căruia se afla un localnic de 33 de ani. Conducătorul auto a prezentat polițiștilor un permis de conducere despre care s-a stabilit din verificări că este fals.

De asemenea, poliţiştii au stabilit că bărbatul în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău (foto – arhivă)