UPDATE – 11.15: “Este uimitor că sunt numărul 1 mondial, vă mulțumesc pentru sprijinul din această săptămână. Mulțumesc, China! Am avut meciuri senzaționale aici, am reușit să o înving și pe Maria Șarapova”, a spus Halep după meci

Românca Simona Halep a urcat pe primul loc în clasamentul mondial WTA, după ce a învins-o, în semifinalele turneului Premium Mandatory, de la Beijing, pe letona Jelena Ostapenko, cu scorul de 6-2, 6-4, după o oră și 15 minute de joc.

Simona Halep va deveni oficial jucătoarea numărul unu din lume luni dimineață, când va fi reactualizat clasamentul WTA, în urma rezultatelor înregistrate în cadrul Openului Chinei, de la Beijing.

Simona Halep nu doar că a reușit să urce în premieră în vârful ierarhiei feminine de tenis, dar și-a luat și o așteptată revanșă în fața letonei Jelena Ostapenko, care o învinsese, surprinzător, în finala de la Roland Garros, la începutul lui iunie. Și atunci, Simona putea trece pe primul loc în clasamentul WTA, dar înfrângerea cu Ostapenko i-a răpit această bucurie.

De altfel, aproape tot parcursul Simonei Halep până în ultimul act al turneului Premium Mandatory de la Beijing a fost un soi de revanșă. Românca a reușit să o învingă pentru prima dată în carieră pe rusoaica Maria Șarapova ( după șapte eșecuri la rând), după care i-a plătit polița și Dariei Kasatkina, care o umilise la Wuhan Open.

După 44 de ani, de la Ilie Năstase, România are din nou un jucător de tenis NUMĂRUL UNU MONDIAL!

În ultimul act al turneului de la Beijing, dotat cu premii totale în valoare de 6.289.521 de dolari, Halep o va înfrunta pe câștigătoarea din meciul Petra Kvitova (Cehia) – Caroline Garcia (Franța).