Calea Adjudului, acel drum blestemat de la ieșirea din Onești spre Adjud, care nu a fost asfaltat niciodată și în care mulți șoferi oneșteni și-au distrus mașinile, a intrat în proces de reabilitare mai devreme decât se credea, fără tam-tam.

Pe 1 octombrie, „UNU PE TROTUȘ” scria că modernizarea Căii Adjudului, și anume tronsonul cuprins între pasarela de la Carom și limita orașului cu localitatea Rădeana, se află pe lista scurtă și urgentă de priorități a Ministerului Transporturilor (detalii AICI).

Această informație s-a adeverit astăzi, când au început lucrările de asfaltare a celor 5,2 kilometri de drum care le-a dat atâtea bătăi de cap șoferilor oneșteni și celor aflați în tranzit.

În această după-amiază, la orele 15.00, muncitorii curățau deja carosabilul, iar, trei ore mai târziu, banda de mers pe sensul Onești – Adjud era deja finalizată pe o suprafață de circa 2.000 de metri liniari. Dar muncitorii erau la datorie și nu mare ar fi surpriza ca o bună parte din tronsonul cu probleme să fie gata până în zorii zilei de vineri, 2 noiembrie.

Chiar dacă acest prognostic nu se va adeveri, cert este totuși un lucru, că în câteva zile se va circula “parfum” la ieșirea din Onești spre Adjud.

Tronsonul de drum care se întinde de la ieșirea din sensul giratoriu de la “CAROM” și până la limita administrativ-teritorială a municipiului Onești spre Adjud – măsoară 5,2 kilometri, iar valoarea totală a obiectivului de investiții, conform documentației tehnico-economice, ar fi de 11.530.754 de lei (circa 2,4 milioane de euro).