Modernizarea drumului de la ieșirea din Onești spre Adjud, care se prezintă într-o stare deplorabilă, pare a fi mai aproape ca niciodată, chiar în momentul în care șoferii își pierduseră orice speranță că ar mai putea fi reparat anii aceștia.

O sursă “UNU pe Trotuș” foarte credibilă ne-a transmis că cel mai stricat drum din Onești – tronsonul de 5,2 km cuprins între sensul giratoriu “CAROM” și limita municipiului spre Adjud – ar urma să fie reabilitat complet mai repede decât ne-am fi închipuit!

“Din ce știu, după ce aleșii oneșteni au aprobat predarea acestui sector de drum național, parte a DN 11A, în administrarea Ministerului Transporturilor (n.r. – în ședința ordinară de pe 14 august), s-au făcut pași foarte importanți în vederea reabilitării sale, mă refer la toată documentația necesară. De fapt, cam totul ar fi deja pus la punct în această privință. Pentru că în România neprevăzutul este la el acasă îmi iau o marjă de eroare de 10 la sută și spun că în proporție de 90 la sută Calea Adjudului se va reabilita până la sfârșitul acestui an. Uitați-vă ce repede și bine s-a lucrat pe DN 11, pe tronsonul Onești – Bacău! Lucrarea a fost executată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care se află sub tutela Ministerului Transporturilor. Acolo au fost 50 și ceva de kilometri, vă dați seama că 5 kilometri, cât măsoară sectorul de drum cu probleme de la ieșirea din Onești spre Adjud, este floare la ureche! Poate nu va fi fix același constructor care a reabilitat drumul Onești – Bacău, dar cu siguranță se va lucra la fel de profesionist”, ne-a spus sursa noastră.

Mai mult decât atât, reabilitarea sectorului de drum de la ieșirea din Onești spre Adjud nu ar fi singura intervenție în zonă a CNAIR. “Eu știu că se are în vedere, tot până la sfârșitul acestui an, și reabilitarea porțiunii de drum Onești – Oituz”.

Deocamdată, pe porțiunea cu probleme de pe Calea Adjudului se circulă cu și mai mare dificultate, din cauza faptului că în anumite locuri a fost decopertat asfaltul în vederea unor lucrări de plombare care nu s-au mai executat însă niciodată. “Este o imensă bătaie de joc! Măcar îl lăsau naibii cum era înainte. Mai tare l-au stricat acum, chiar n-ai pe unde să mai treci ca să mai ferești puțin mașina! Nu pot să intru mereu pe contrasens!”, a comentat o doamnă care face zilnic naveta Căiuți – Onești.

Tronsonul de drum care ar urma să fie modernizat – care se întinde de la ieșirea din sensul giratoriu de la “CAROM” și până la limita administrativ-teritorială a municipiului Onești spre Adjud – măsoară 5 kilometri, iar valoarea totală a obiectivului de investiții, conform documentației tehnico-economice, ar fi de 11.530.754 de lei (circa 2,4 milioane de euro).