R&I Group, lichidatorul judiciar al SC ENERGY BIO CHEMICALS S.A., societate aflată în faliment și în patrimoniul căreia se află CAROM Onești, nu a izbutit să vândă combinatul oneștean nici la ultima licitație, din data de 30 octombrie. Dacă s-ar fi ținut, licitația ar fi trebuit să pornească de la prețul de 4,56 milioane de euro fără TVA.

Scoasă la vânzare inclusiv pe olx.ro (detalii AICI), “Platforma Industrială CAROM” nu a suscitat nici de data aceasta interesul vreunui investitor. Pentru a scăpa într-un fel combinatul de la Onești, după mai multe tentative (licitații) eșuate, lichidatorul judiciar a schimbat chiar și metoda de vânzare, astfel încât dacă nu s-ar fi obținut prețul minim cerut (4,56 milioane de euro fără TVA), dar ar fi existat minim 2 licitatori, bunul ar fi fost vândut, la termenul prevăzut (30 octombrie), la cel mai mare preț oferit.

Din sursele UNU PE TROTUȘ, un singur investitor ar fi achiziționat Caietul de sarcini de la lichidatorul judiciar pentru licitația din data de 30 octombrie, achitând în schimbul acestuia suma de 10.000 de lei.

La licitație însă, care fusese anunțată pentru data de 30 octombrie, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din București, nu s-a prezentat nimeni.