UPDATE – 21 aprilie, ora 09.50: Numărul localităților rămase fără curent electric a crescut la 53! Aproape 25.000 de familii nu au electricitate. 

Cele mai afectate din cauza ninsorii au fost afectate rețele de curent electric, cablurile întinse pe stâlpi cedând sub greutatea zăpezii. La nivelul județului Bacău, sunt 202 posturi de transformare sunt nealimentate,  aproape 20.000 de consumatori fiind fără curent electric.

În Onești s-au rupt mai multe cabluri, din cauza greutății zăpezii. Reporterii UNU PE TROTUȘ au fotografiat mai multe cabluri rupte în strada Republicii nr. 2 (Gheuri), în apropierea Poliției. Alte cabluri mult mai groase au fost puse la pământ pe drumul Serei, care duce către localitățile Răcăuți și Buciumi, unde mai mulți copaci s-au prăbușit peste ele, din cauza zăpezii grele.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bacău (ISU Bacău) informează că 19 localități din județul Bacău sunt la această oră fără curent electric. “Conform informării distribuitorului de energie electric, de la ora 13.00, 19 localități sunt fără energie electrică (Asău, Ghilăvești, Bolătău, Sascu, Orbeni, Motoșeni, Oprișești, Ștefan Vodă, Dofteana, Racova, Gârleni, Lespezi, Frumoasa, Schitu, Câmpeni) și 4 parțial nealimentate (Moinești, Tg. Ocna, Buhuși, Dărmânești). 10 linii sunt total nealimentate, iar 7 parțial nealimentate. 202 posturi de transformare nealimentate – 19.145 de abonați afectați. Acționează 10 echipe ale distribuitorului de energie electrică pentru depistarea defectelor și control pe linii, se defrișează vegetație, se îndreaptă stâlpi și se refac conductoare rupte“, se arată în comuncatul ISU Bacău.