Trupurile a trei copii minori, cu vârstele de 6, 8 și 9 ani, au fost găsite carbonizate de forțe de intervenție care au acționat pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie din comuna Stănișești, sat Slobozia Nouă.

“În această dimineață (n.r. – joi, 20 aprilie), la ora 06:20, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. CONSTANTIN ENE” al Judeţului Bacău a fost anunţat telefonic, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, despre producerea unui incendiu la o casă din comuna Stănişeşti, sat Slobozia Nouă.

La locul producerii evenimentului s-a deplasat o autospecială de intervenţie încadrată cu șase pompieri militari, din cadrul Staţiei de Pompieri Podu Turcului.
La locul intervenţiei s-a constatat faptul că incendiul se manifesta la o construcţie cu o suprafaţă de aproximativ 25 mp, cu pereţii din paiantă şi acoperişul din astereală din lemn cu învelitoare din azbociment, având o singură încăpere.

Incendiul a fost lichidat la ora 07:55.

Din nefericire, în interior, forţele de intervenţie au descoperit trupurile carbonizate a trei minori cu vârstele de 9, 8 şi respectiv 6 ani.

Pentru coordonarea acţiunilor de intervenţie și pentru cercetarea cauzei probabile de incendiu la faţa locului s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului, formată din cinci pompieri, cu o autospecială pentru muncă operativă.

În momentul izbucnirii incendiului, părinţii minorilor nu se aflau acasă.

Cauza probabilă a producerii incendiului este în curs de stabilire”, se arată în comunicatul ISUJ Bacău.