UPDATE – 16.39: Incendiul de la RAFO nu a fost decât un simplu foc de paie. Câțiva oameni au dat foc resturilor vegetale rezultate în urma curățeniei, iar acesta s-a extins la câteva deșeuri plastice pline de rășină din apropiere, astfel explicându-se fumul negru și gros care se observa din oraș. Incendiul a fost însă tot timpul ținut sub control și a fost lichidat într-un timp relativ scurt.

UPDATE – 16.24: Echipajul de intervenție, condus de șeful pompierilor de la RAFO, un anume domn Iorga, nu s-a întors încă la bază, iar pompierul de acolo care răspunde la telefon susține că nu are nicio informație în plus de la locul incendiului. Altfel, nici fumul nu se mai observă, de unde putem trage concluzia că incendiul a fost lichidat.

Un incendiu s-a produs, în această după-amiază (n.r. – joi, 9 martie), la RAFO Onești, fumul negru degajat în atmosferă fiind vizibil și din oraș.

Din câte se pare, ar fi ars un transformator electric. Pompierii din cadrul societății de pe platforma chimică au intervenit prompt, dar la această oră (15.58) încă nu au lichidat incendiul. Precizăm că aceste informații sunt neoficiale. Am reușit să vorbim la telefon cu un pompier de la RAFO care ne-a confirmat incendiul, însă nu ne-a putut oferi alte detalii cu privire la acesta.

Pe de altă parte, pentru că cei de la RAFO nu au solicitat ajutorul pompierilor din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești, putem trage concluzia că nu este vorba despre un incediu foarte mare.

Vom reveni cu informații.