UPDATE – 22 aprilie, ora 12.39: GALERIE FOTO ȘI VIDEO NOI DE LA INTERVENȚIA POMPIERILOR ȘI ULTIMELE INFORMAȚII DESPRE MODUL ÎN CARE DECURGE ACȚIUNEA DE STINGERE A INCENDIULUI – AICI.

UPDATE – 19.31: FOTO și VIDEO de la intervenția pompierilor AICI.

UPDATE – 19.11: FOTO – ISUJ Bacău

UPDATE – 18.34: Pompierii, împreună cu voluntarii și cu lucrătorii de la Ocolul Silvic îndepărtează vegetația de pe anumite fâșii de teren astfel încât să formeze o barieră împotriva focului. Pe de altă parte, unii oamenii care au case în zonă se tem că focul s-ar putea extinde și ar putea cuprinde și gospodăriile lor, însă pompierii din grupa operativă îi liniștesc: „Să-i lăsăm pe cei din teren să își facă treaba. Ei vor decide dacă este cazul să ceară ajutor altor forțe sau nu”.

UPDATE – 17.41: În total acționează pentru stingerea incendiului un număr de 56 de pompieri, 20 de voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Asău și 15 lucrători din cadrul Ocolului Silvic.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un incendiu de proporții a izbucnit, în această după-amiază (n.r. – sâmbătă, 21 aprilie), într-o pădure din apropierea localității Asău, de lângă orașul Comănești.

Potrivit spuselor mr. Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISUJ) “Mr. Constantin Ene” Bacău, “se deplasează la fața locului pentru a interveni grupa operativă a inspectoratului și foarte multe mijloace din cadrul detașamentelor Bacău, Onești, Moinești și a Gărzii de Intervenție Comănești. A fost alertat atât Ocolul Silvic cât și SVSU. Nu există încă informații concrete din teren, o parte din forțe sunt pe drum iar o parte se pregătesc să plece în direcția respectivă. Potrivit primelor echipaje sosite la fața locului ard aproximativ 6 hectare de litieră”.

Deocamdată nu se cunoaște cauza producerii incendiului.

Pe facebook a fost lansat un apel disperat, din partea unui localnic: “Ajutați-ne, oameni buni! Haideți să salvăm ce mai putem!””

Vom reveni cu amănunte.

Sursa foto: www.facebook.com/Drilea.Simona