Primăria municipiului Onești va achiziționa un număr de șapte parcometre stradale, care vor fi instalate în trei dintre cele mai aglomerate zone ale orașului.

Ca multe alte localități din țară, Oneștiul se confruntă cu o serie de probleme legate de gestionarea traficului și a lipsei locurilor de parcare, în special în zonele centrale.

Pentru o gestionare cât mai eficientă a locurilor de parcare din zonele comerciale, vor fi instalate mai multe parcometre stradale – în fapt niște stații de plată fără operator, destinate colectării automate a unei taxe de parcare, prin cash, în baza tarifului perceput de autoritatea publică locală, prin hotărâre a consiliului local.

Terminalele respective efectuează operațiuni de plată de mare viteză, în condiții de siguranță maximă, fiind complet protejate împotriva tentativelor de fraudă și accesului neautorizat. Casetele de colectare numerar ale parcometrelor sunt echipate cu sistem de blocare electromagnetic (anti-furt).

Este vorba despre un număr de șapte parcometre stradale, care vor fi instalate în trei dintre cele mai aglomerate puncte ale orașului, unde găsirea unui loc liber de parcare reprezintă adesea o mare problemă:

  • 3 terminale pe Bulevardul Oituz 19-23 (zona în care vor acționa pleacă din dreptul magazinului Victoria Shopping Center și se termină în dreptul cinematografului Oituz);
  • 1 terminal pe Republicii nr. 66 (în parcarea din fața magazinului PPT);
  • 3 terminale la Piața Agroalimentară (pe strada Cașinului 1-3 și pe strada cu sens unic care face legătura între străzile George Bacovia și Cașinului).

Tariful de parcare va fi de 2 lei/oră/pentru ocuparea unui loc de parcare în oricare dintre zonele de mai sus, dar plata se poate face până la fracțiune de 10 bani. Șoferul are obligația să afișeze pe bordul mașinii tichetul, altfel riscă să fie amendat.

Sistemele de parcare On-Street, care vor fi implementate la Onești, există deja în foarte multe localități din țară și și-au dovedit deja eficiența.