UPDATE – 11.43: În urma evaluării efectuate de către un expert din cadrul ISC, s-a constatat faptul că nu a fost afectată structura blocului.

În altă ordine de idei, ISU Bacău menționează că „apartamentul în care s-a produs explozia este legat la rețeaua de distribuție gaze. Grupa Operativă a ISUJ Bacău nu a găsit nicio butelie în apartament. Se fac cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs explozia”.

În acest fel, fiindcă nu s-a găsit nicio butelie, cel mai probabil că explozia s-a produs de la o scurgere de gaze.

UPDATE – 10.55: În urma exploziei, o femeie a suferit arsuri pe 30% din suprafața corpului, iar un bărbat a suferit arsuri pe 10% din suprafața corpului. Nu se cunoaște starea celei de-a treia persoane despre care ISUJ Bacău a spus că ar fi fost rănită în urma exploziei. Pompierii care au intervenit la locul exploziei au lichidat deja incendiul, iar în momentul de față se lucrează la evacuarea fumului de pe casa scării blocului în care s-a produs deflagrația.

O comisie din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) se deplasează la fața locului pentru a evaluarea blocului. Comisia va stabili în ce măsură a fost afectată structura de rezistență a imobilului, în urma exploziei.

ȘTIREA INIȚIALĂ

O explozie a unei butelii s-a produs, astăzi, într-o locuință situată pe strada Tudor Vladimirescu din Moinești, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Județean (ISUJ) “Mr. Constantin Ene” Bacău.

Din primele informații comunicate de pompierii care au intervenit la locul exploziei, trei persoane au fost rănite în urma deflagrației.

Nu se cunosc în momentul de față cauzele producerii exploziei și nici care sunt pagubele produse de aceasta.

Vom reveni cu amănunte.