Timp de trei zile, între 24 și 26 noiembrie, municipiul Onești va fi gazda unui foarte puternic turneu de judo internațional, la care și-au anunțat prezența sportivi din patru țări și de la peste 25 de cluburi de elită din România.

Oneștiul va fi în perioada 24-26 noiembrie 2017 capitala judo-ului românesc, peste 400 de sportivi din țară și din străinătate urmând să concureze în cadrul ediției a 9-a a “Cupei Onești”.

Vor intra pe tatami sportivi din Ucraina, Belarus, Republica Moldova și, posibil, Ungaria, plus judoka români de la Steaua, Dinamo și cluburi din Pitești, Ploiești, Deva, Cluj, Turnu Severin, Constanța, etc.

La festivitatea de deschidere va lua parte și Alina Dumitru (35 de ani, foto), fostă campioană olimpică la Jocurile Olimpice din 2008, de la Beijing, medaliată cu argint patru ani mai târziu, la Olimpiada de la Londra, multiplă campioană europeană și triplă medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale.

“Alina Dumitru a confirmat deja prezența și ne bucură foarte mult că o vom avea printre noi, știind faptul că de un an este mămică (n.r. – fosta campioană olimpică are un băiețel, pe nume Ianis) și că timpul ei a devenit foarte prețios, ne-a declarat directorul CSȘ Onești, prof. Florin Rădulescu.

Turneul de judo de la Onești cuprinde întreceri la 5 categorii de vârstă (9 ani, 11 ani, 13 ani, 15 ani și 18 ani), fete și băieți, la rândul lor acestea fiind structurate pe categorii de greutate. Premiile vor fi acordate primilor patru sportivi de la fiecare categorie de greutate de la fiecare categorie de vârstă.

CSȘ Onești și CSM Onești vor avea în concurs circa 50 de sportivi, la majoritatea categoriilor de vârstă și de greutate.

“Școala de judo oneșteană a dat două campioane europene, Laura Moise, la senioare, și Ramona Enache, la junioare. De altfel, Laura Moise este prima judoka din România care a ieșit campioană europeană la senioare. Aceste rezultate cred că explică cel mai bine de ce se organizează un asemenea turneu la Onești, plus că și astăzi secția de judo de la CSȘ Onești are rezultate foarte bune, Georgiana Miler fiind sportiva numărul unu a clubului pe anul acesta, după ce a câștigat titlul balcanic la juniori III iar acum se află în pregătire cu lotul național, la Deva”, a spus prof. Doru Bucătaru.

“Acest turneu se organizează în memoria celor cinci foști profesori de judo ai CSȘ Onești, care astăzi nu mai sunt printre noi. Este vorba despre Gheorghe Iacob, Constantin Coman, George Patriche, Gheorghe Dumbravă și Florică Georgescu”, a mai spus directorul CSȘ Onești.

Organizatorii turneului, care va avea loc în Sala Polivalentă “Nadia Comăneci”, sunt CSȘ Onești, Primăria Onești și Direcția Județeană de Sport și Tineret (DJST) Bacău.