UPDATE – 03.19: Un minor de 3 ani și patru adulți, SALVAȚI de pompierii ONEȘTENI în intervenția de la Rădeana, pe DN 11A, după PLOILE ABUNDENTE! DN 11A este blocat și la această oră! (detalii AICI)

UPDATE – 02.41: Este blocat și E85, în dreptul localității Răcăciuni. Potrivit martorilor, drumul este închis circulației rutiere fiind acoperit cu rădăcini de copaci, crengi și foarte mult mâl aduse de puhoaie.

UPDATE – 02.23: Drumul Onești – Adjud este în continuare blocat, pe ambele sensuri de mers. „Sunt mașini cât vezi cu ochii. Nu știu când se va debloca. Acum mai toate mașinile sunt cu farurile stinse, probabil că mulți au fost răpuși de oboseală, după atâta așteptare. Nu știm când se va relua traficul”, ne-a declarat tânărul aflat într-una din mașinile blocate din cauza aluviunilor.

UPDATE – 01.50: Din relatările rudelor șoferului blocat la Jevreni, în zonă s-a format un mic lac, care i-a „înghițit” parțial și mașina. De altfel, acesta a ieșit din mașină și s-a refugiat pe o suprafață mai înaltă de teren, în dreptul stației de epurare. Se află acolo și pompierii oneșteni, care acționează pentru îndepărtarea efectelor ploii torențiale.

UPDATE – 01.47: Poză de la Rădeana.

UPDATE – 01.42: Un bărbat aflat singur în mașină a rămas blocat pe strada Industriilor, în dreptul stației de epurare de la Jevreni. Acesta a cerut ajutor apelând serviciul unic de urgență „112”, dar pentru că apa este foarte mare, pompierii nu au reușit să intervină deocamdată. Se așteaptă probabil ca ploaia să se oprească și apele să se mai retragă puțin.

UPDATE – 01.36: Un cititor ne-a contactat în urmă cu puține momente și ne-a spus că drumul Onești – Adjund este încă blocat, pe ambele sensuri. „Nu se mai circulă deloc de la ora 23.30, noi suntem blocați la Rădeana”, ne-a relatat bărbatul.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Drumul de la ieșirea din Onești spre Adjud a devenit impracticabil din cauza aluviunilor formate în urma ploilor torențiale. Blocajul s-a produs în cartierul Borzești, foarte multe mașini care se deplasau pe acest tronson de drum în jurul orei 00.30 (sâmbătă, 16 iunie) fiind nevoite să facă cale întoarsă.

Pompierii au intervenit cu mai multe echipaje.

Pe cele două sensuri de mers s-au format cozi imense de mașini, în principal tiruri.

Vom reveni cu amănunte.

Sursa foto: arhivă